Sátoraljaújhely-Zempléni kalandpark

Sátoraljaújhely-Zempléni kalandpark

Autóval 44 perc alatt érhetjük el (43 km)

Aktív pihenés, adrenalin, csúszás, mászás, száguldás, felejthetetlen élmények – mindez egy helyen a Zemplén Kalandparkban Sátoraljaújhelyben!

Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250–480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A libegő felső állomásnál egy többszintes, újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket. A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert a Dongó nevű üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve egy párhuzamos kötélzetet láthatnak (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel egy átcsúszó kötélpályán is megtehetik a csaknem másfél km-es távot! Az extrém kötélpálya hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területek ismert. 2016. június 1‑től már két átcsúszópályát használhatnak kedves vendégeink. A “Sólyom 2” párhuzamosan a “Sólyom 1” mellett van, így lehetséges hogy egyszerre két személy tud átcsúszni a Szár-hegyre! Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához automata fotó-berendezés is csatlakozik, valamint GoPro rendszerű akció-kamerákkal vehető filmre a száguldás!

Ezek mellett a Kalandparkban még számtalan élményelem vár bennünket: a bobpálya 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.

De van mászófal, gör- és műjégkoripálya, kalandtúra pálya, sípálya, Tubby-pálya, tanösvény, játszótér és egy Turistaszálló is.

Forrás: https://hazajaroegylet.hu/uticelok/zemplen-kalandpark-satoraljaujhely/